Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Gesztenyés-mandulás torta... recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A tortaalaphoz:
» 25 dkg édes gesztenyepüré
» 20 dkg darált mandula
» rum vagy aroma
» 2 kiskanál kakaó
» A krémhez:
» 2 csomag főzhető vaníliás pudingpor
» 1 liter tej
» 7 kanál cukor
» A tetejére:
» 15 dkg áfonya
» 15 dkg ribizli
» fél kanál cukor
» 1,5 kanál keményítő
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


A gesztenyemasszához adjuk hozzá a mandulát, a kakaót, ízlés szerint rumot, majd gyúrjuk masszává. Válasszunk ki egy tetszésünknek megfelelő tálat vagy tortaformát (érdemes csatosat). Ebből az adagból kb. 20x20 cm torta készült. Az a lényeg, hogy a gesztenye alj, ne legyen túl vastag, max. ujjnyira formázva tökéletes. Tegyük hűtőbe.

A tasakon található leírás szerint készítsük el a pudingot. Érdemes 1 deci tejet levenni, hogy egy kicsit sűrűbb legyen. Öntsük a gesztenyés aljra, majd hagyjuk hűlni és dermedni a hűtőben.

A tetejéhez a bogyókat tegyük egy edénybe, adjunk hozzá egy kis vizet és cukrot, majd forraljuk fel. A keményítőt oldjuk fel egy kis vízzel, majd adjuk a gyümölcshöz. Utána már nem kell forralni, és addig keverjük, míg zselés állagot nem kap. A keveréssel óvatosan bánjunk, hogy a bogyók ne törjenek össze. Öntsük a puding tetejére, majd fogyasztásig tartsuk hűtőben.
Megjegyzés / tipp:

Nagyon mutatós és finom!
0 komment 8 ember kedveli szelidszeder
2012.01.17 11:26
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tetszésünknek megfelelő, tasakon található, kicsit sűrűbb, gesztenyés aljra, bogyókat tegyük, keményítőt oldjuk, keveréssel óvatosan, puding tetejére, gesztenyepüré, tetszésünknek, tortaalaphoz, fogyasztásig, tortaformát, gyümölcshöz, Válasszunk, Gesztenyés, gesztenyés, keményítőt, keveréssel, forraljuk, keményítő, megfelelő, tetejéhez, pudingpor, tökéletes, gesztenye, készítsük, található, csatosat, vaníliás, kiskanál, masszává, mandulát, tetejére, tortaalaphoz, édes gesztenyepüré, darált mandula, vagy aroma, kiskanál kakaó, krémhez, liter, kanál cukor, tetejére, áfonya, ribizli, kanál cukor, kanál keményítő,
Tunkolós pirított máj
1 komment 2 ember kedveli
magyaros rakottkrumpli (diétás étel)
1 komment 3 ember kedveli
Kakaós csiga
0 komment 2 ember kedveli
Burgonyafánk
0 komment 22 ember kedveli
Fokhagymás csirkecombok sörben sütve
1 komment 12 ember kedveli
Darált húsos rakott tészta
1 komment 10 ember kedveli
Szedres-mascarponés kocka.
0 komment 8 ember kedveli
Túrógombóc főzés nélkül, málnapürével
2 komment 17 ember kedveli
Mézes zserbó...
2 komment 100 ember kedveli
Tócsni
0 komment 5 ember kedveli
Hideg tejszínes gyümölcs leves
0 komment 6 ember kedveli
Borsóleves
0 komment 3 ember kedveli
Batida de maracuja koktél.
0 komment 1 ember kedveli
Baconos pulykatorta
0 komment 10 ember kedveli
Karamellás szelet !
0 komment 22 ember kedveli
Csirkemell brassói
1 komment 12 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.